Gaming - en port till livet

image005

2021-02-10

I denna podd träffar vi Robert Steen från Norge, som delar med sig av några av de lärdomar han gjort i livet med sonen Mats, som hade Duchennes muskeldystrofi. Mats satt mest bakom nedrullade gardiner och spelade datorspel till sent på kvällen.

Till sina föräldrars sorg isolerade han sig ofta och ville inte gå ut för att träffa folk. Först efter Mats bortgång inser föräldrarna att Mats levt ett väldigt rikt och aktivt liv, i motsats till vad de föreställt sig. I podden gläntas på dörren till en värld som många föräldrar är omedvetna om ? den virtuella gamingvärlden.

Vid Mats begravning (norska: bisettelse) träffar familjen för första gången hans allra närmaste vänner. Dessa vänner var viktiga för Mats, men han visade sig ha varit minst lika viktig för dem, i en värld där funktionshinder, utseende och ålder är helt ovidkommande.

Robert delar också sina reflektioner och tips kring vad man kan tänka på både som förälder till ett gamingintresserat barn, men också som gamer i kommunikationen med sina föräldrar.