Julhälsning från SMDF

julsvart

2021-12-20

Tänk! Det lackar mot jul igen och snart lider år 2021 mot sitt slut! Även detta år har påverkats mycket av Covid-19-pandemin men SMDFs arbete har rullat på väldigt bra, och mycket har hänt!

Vi har, precis som alltid, haft mycket dialog med olika parter såsom läkemedelsbolag och patientföreträdare. Som traditionen numera bjuder hade vi en Facebook-kampanj i samband med World Duchenne Awareness Day den 7/9, vilken inbringade hela 69 000 kr!

Lego-projektet, som Stefan Holm genomförde till förmån för SMDF, lyckades samla in makalösa 260 000 kronor till Insamlingsstiftelsens fortsatta arbete med att stötta forskning kring Duchennes och Beckers muskeldystrofier. Fantastiskt!

Den 23-24 arrangerades SMDFs symposium. På grund av läget så genomfördes symposiet helt digitalt och hade drygt 100 deltagare. Vi är väldigt glada att vi kunde nå ut till så många, trots att det inte gick att träffas fysiskt denna gång!

Under året har vi också med stor glädje kunnat följa SMDFs ambassadör Philip Jönssons otroliga prestationer (guldmedalj!!) i Paralympics i Tokyo och bildandet av det första e-sportlaget där alla lagmedlemmar har DMD: Lilmix.para!

Vi har under perioden 210101 - 211206 samlat in 595.921 kronor. Otroligt!

Sist men inte minst så vill vi berätta att just nu pågår arbetet med att utvärdera de ansökningar avseende forskningsbidrag som inkommit och vi räknar med att kunna fatta beslut om att stötta flera av dessa forsknings-initiativ under 2022.

Våra allra varmaste TACK till alla er som på olika sätt bidragit till att allt detta varit möjligt. Vi i SMDFs styrelse önskar Er en riktigt God Jul & Gott Nytt År!