World Duchenne and Becker Awarenes Day 2022

DBMD-Kampanj_logo-3

2022-09-01

Insamling och informationskampanjen för Duchenne and Becker Awareness Day 2022 är igång och pågår fram till 15 september.

Temat för World Duchenne Awareness Day den 7 september 2022 är ?Kvinnor och Duchennes?. Vi i Sverige följer som vanligt det internationella temat. Vi har dock valt att slå samman Duchennes och Beckers och kallar det fortsättningsvis ?World Duchenne and Becker Awareness Day?.

I samband med Duchenne and Becker Awareness Day den 7 september 2022 kommer Patientföreningen för Duchennes och Beckers muskeldystrofi tillsammans med SMDF, Insamlingsstiftelsen för muskeldystrofiforskning att lyfta några berättelser från mammor och systrar. Vi kommer få ta del av deras behov, förhoppningar och utmaningar. Vi kommer att lyfta berättelser från familjer där döttrarna är manifesterade bärare av Duchennes, och få en inblick i hur det påverkar dem.

Läs mer via länken till insamlingen nedan och följ våra sidor på Facebook för att inte missa något.

Detta evenemang är för alla som är intresserade av hur vi kan skapa en bättre framtid för alla som lever med Duchennes och Beckers muskeldystrofi.

#Smdf #DBMD #WDBAD22 #WDAD22